"Een oefenmatch tegen de Rode Duivels, dat is fantastisch!"

  De Nieuw-Zeelanders staan 122e op de FIFA-wereldranglijst.

  Op 8 oktober spelen de Rode Duivels een vriendschappelijk duel tegen Nieuw-Zeeland in Brussel. Dat klinkt als een doorsnee affiche, maar bondscoach van Nieuw-Zeeland Danny Hay is enthousiast: "Dit is een uitgelezen kans."

  Nieuw-Zeeland heeft niet vaak de kans om vriendschappelijke matchen zo ver van huis te spelen. Als het dat dan ook nog eens kan doen tegen de nummer drie van het WK in 2018 is er reden tot vreugde.

   

  Bondscoach Danny Hay is ontzettend gelukkig met het duel tegen de Rode Duivels. "Tegen de nummer 1 in de wereld spelen is fantastisch", zegt Hay op de website van de Nieuw-Zeelandse voetbalbond.

   

  "Dit is een uitgelezen kans voor het team om zich te meten met enkele van de beste spelers op de planeet."

   

  Bondsvoorzitter Andrew Pragnell liet ook nog weten dat de herstart van de Europese voetbalcompetities mee het duel mogelijk maakte. "Het aantal Nieuw-Zeelanders dat in Europa speelt, vergemakkelijkt de organisatie van zo'n match."

   

  Het is een primeur: België speelde nooit eerder een interland tegen Nieuw-Zeeland, dat op plek 122 staat op de wereldranglijst. De match werd gisteren toegevoegd aan de drukke agenda van de Rode Duivels.