Ga naar de inhoud

Leonardo bijt van zich af: "Meunier nooit respectloos behandeld"

De Braziliaan en onze landgenoot zijn al een tijdje aan het bekvechten.

Leonardo, de sportief directeur van PSG, heeft Thomas Meunier van antwoord gediend na diens kritiek op de handelswijze van PSG in zijn transfer naar Dortmund: "Wij wilden wél verlengen, Meunier niet."

Thomas Meunier neemt nooit een blad voor de mond. Ook gisteren liet de Rode Duivel het niet na om Leonardo, de sportief directeur van PSG, op zijn plaats te zetten.  "Leonardo heeft op geen enkel moment rekening gehouden met de overeenkomst met Dortmund, laat staan met wat ik wilde", zei een boze Meunier.

 

De Braziliaan heeft vandaag op zijn beurt de handschoen opgenomen in het welles-nietesspelletje. "Voor elke speler wiens contract eindigde hadden we een uniforme regeling opgesteld. Zo konden de spelers voor twee maanden verlengen."

 

"Thiago Silva, Eric Choupo-Moting en Sergio Rico zijn daarop ingegaan, Thomas Meunier niet. Meunier had al getekend bij Borussia Dortmund. Dat was zijn goed recht, want hij was sinds 1 januari vrij om te tekenen waar hij maar wilde. "

Onenigheid over het loon

 Meunier zou voor de twee extra maanden in Parijs hetzelfde loon hebben gevraagd als hetgeen hij in Dortmund zou gaan verdienen. Daar ging PSG niet mee akkoord. Bovendien wilde Dortmund ook nog een huursom voor de rechtsachter ontvangen.

 

"Onder die omstandigheden was de korte verlenging onmogelijk", aldus Leonardo. De Braziliaan wilde verder niet ingaan op de niet-verlenging. "Wij wilden wel verlengen", besloot Leonardo. "Thomas niet. Maar dat was zijn recht."