Kandidaat-voorzitter Barcelona: "We mogen niet zoals Milan of Man.Utd worden"

  De teleurstelling bij Gerard Piqué en Lionel Messi gisteren was groot.

  De uitspraken van Lionel Messi na de titel van Real Madrid zijn koren op de molen voor de uitdagers van Barcelona-voorzitter Josep Bartomeu. "We zullen echt wat moeten veranderen", zegt Victor Font, een van die uitdagers.

  Gisteren was een zwarte dag voor Barcelona. Het verloor op eigen veld van Osasuna en zag rivaal Real Madrid de titel winnen. Lionel Messi maakte duidelijk dat Barcelona niet voort kan op de ingeslagen weg.

   

  "We zullen echt wat moeten veranderen", waarschuwde Font, de zakenman die volgend jaar voorzitter van Barcelona wil worden. "In Engeland worden sommige clubs erg goed geleid."

   

  "Er zijn zelfs landen die clubs financieel zwaar steunen. Als we niet uitkijken, dan worden we een club die in het verleden succesvol was, maar nu niet meer kan strijden voor succes. FC Barcelona dreigt het nieuwe AC Milan of Manchester United te worden."

  We moeten Messi snel perspectief geven. Hij moet de indruk krijgen dat hij in de laatste jaren van zijn loopbaan bij ons nog prijzen kan winnen.

  Victor Font

  AC Milan werd voor het laatst kampioen in 2011. De laatste titel van Manchester United dateert van 2013. Font wil de selectie van Barcelona verjongen, stadion Camp Nou renoveren en de gevolgen van de coronacrisis zo beperkt mogelijk houden.

   

  Hij wil volgend jaar tijdens de verkiezingen graag de strijd aangaan met Josep Bartomeu, de huidige voorzitter van Barcelona en nadien Xavi als hoofdtrainer aanstellen. De oud-middenvelder verlengde eerder deze maand zijn contract bij Al-Sadd uit Qatar.

   

  Font wil ook Lionel Messi voor Barcelona behouden. "We moeten hem snel perspectief geven. Hij moet de indruk krijgen dat hij in de laatste jaren van zijn loopbaan bij ons nog prijzen kan winnen."