Rode Duivels schrijven nog oefenmatch tegen Nieuw-Zeeland in volle agenda

  De Rode Duivels spelen in oktober een oefenwedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Dat is het nummer 122 op de wereldranglijst. In de huidige selectie van de All Whites is Burnley-speler Chris Wood misschien wel de grootste naam. Onze nationale ploeg stoomt zich met die thuismatch klaar voor de Nations League-duels tegen Engeland en IJsland.

  Vanaf september komen de Rode Duivels weer regelmatig samen voor de groepsfase van de Nations League. Daarin speelt België tegen Denemarken, IJsland en Engeland. Maar de KBVB heeft er ook nog twee oefeninterlands tussen geschoven. Eerder werd de match tegen Zwitserland aangekondigd, in oktober wordt er dus ook nog tegen Nieuw-Zeeland gespeeld.

   

  De aftrap wordt op 8 oktober om 20.45 uur in het Koning Boudewijnstadion gegeven. Het is de eerste keer dat de twee landen oog in oog zullen staan. Voor de Rode Duivels mag dat geen probleem worden. Nieuw-Zeeland is pas nummer 122 op de FIFA-ranking. Het land was al twee keer aanwezig op een WK, in 1982 en 2010, maar sneuvelde telkens in de groepsfase.

   

  Het najaarsprogramma voor de Rode Duivels is zo helemaal volledig.

  Datum Aanvangsuur Affiche Competitie
  5 september 20.45u Denemarken - BELGIË Nations League
  8 september 20.45u BELGIË - IJsland Nations League
  8 oktober 20.45u BELGIË - Nieuw-Zeeland Oefeninterland
  11 oktober 18.00u Engeland - BELGIË Nations League
  14 oktober 20.45u IJsland - BELGIË Nations League
  11 november 20.45u BELGIË - Zwitserland Oefeninterland
  15 november 20.45u BELGIË - Engeland Nations League
  18 november 20.45u BELGIË - Denemarken Nations League