Naesen: "Geen Tour? Als renner denk je niet aan plan-B of het vuur dooft uit"

  " "

  Oliver Naesen was te gast in de slotaflevering van Vive la Vie.

  Meer dan 4 maanden hebben ze doelloos moeten rondrijden, maar binnenkort worden de hongerige renners weer losgelaten. Als het coronavirus zich afzijdig houdt tenminste. "Er zijn veel slechte signalen", ziet ook Oliver Naesen, die als laatste gast aan de tafel van Maarten Vangramberen aanschoof in Vive La Vie.

  Tijdens de lockdown noemde Oliver Naesen zichzelf "een gepensioneerde wielertoerist". "Maar ik ben net terug van een lange stage en dat wielertoerisme is er gelukkig toch wat uit", vertelt hij aan de tafel van Maarten Vangramberen. "Het is wijs om het leven van een profrenner weer op te pakken."

   

  Naesen rijdt zijn eerste profkoers op 1 augustus, als de Strade Bianche op het programma staat. "Die heb ik nog nooit gereden, omdat ik in de periode dat die koers normaal valt van mijn ploeg AG2R steeds Parijs-Nice moest rijden. Dit is het moment om die koers te ontdekken."

   

  Naesen zou graag "altijd top zijn", maar hij beseft ook dat hij geleidelijk naar zijn topvorm zal moeten toegroeien. "Al zal je toch met een goeie conditie aan de Tour moeten beginnen, want anders herstel je daar niet van en kun je de klassiekers na de Tour op je buik schrijven."

  "De Tour? Ik ben er toch ook niet gerust op"

  De Tour de France moet normaal gezien een eerste piek worden voor Oliver Naesen. Als die Tour (29 augustus-20 september) wel effectief zal doorgaan. "Ik ben er toch ook niet echt gerust op. Er zijn veel slechte signalen, zeker als je de laatste dagen naar het nieuws kijkt."

   

  "Maar als sporter moet ik ervan uitgaan dat het zal doorgaan of het vuur zal uitgedoofd geraken. Ik moet van plan-A uitgaan, weg met het vangnet van plan-B!"

  Kijk naar het volledige gesprek met Oliver Naesen