72 spelers uit de NFL testten de voorbije week positief op Covid-19

  De afgelopen week hebben 72 spelers uit de National Football League een positieve coronatest afgeleverd. Dat heeft de spelersvakbond zelf bekendgemaakt.

  Over iets minder dan 2 weken blazen de verschillende Football-teams weer verzamelen voor de start van hun zomerse trainingskamp. Geleidelijk aan beginnen spelers zich dan ook te testen op Covid-19, als voorbereiding op die stages.

   

  De spelersvakbond heeft weet van 72 spelers die sinds 10 juli positief hebben getest. Dat lijkt een enorm hoog aantal, zeker als je weet dat niet alle spelers zich al lieten testen. Maar in de NFL treden wel 32 teams aan, met allen een kern van zo'n 90 footballspelers. Die 72 gevallen vertegenwoordigen dus maar 2,5% van alle spelers.

   

  In de Verenigde Staten voeren ze nog altijd een hevig gevecht met het coronavirus. Dagelijks overlijden nog zo'n 1.000 Amerikanen aan Covid-19 en zijn er meer dan 70.000 positieve tests.