Ingekorte BinckBank Tour voorgesteld: "Blij dat er toch nog 17e editie is"

  Laurens De Plus was vorig jaar eindwinnaar van de BinckBank Tour.

  In het kasteel Limbricht is de 17e jaargang van de BinckBank Tour aan pers en publiek gepresenteerd. De wedstrijd verhuist dit jaar naar eind september-begin oktober en telt nog maar 5 etappes. "We zijn blij dat we toch nog een nieuwe datum gekregen hebben van de UCI, want dat was niet evident." 

  De BinckBank Tour, de enige meerdaagse WorldTour-wedstrijd  in België en Nederland, begint op 29 september in Blankenberge. "Eindbestemming is dan Ardooie, een vlakke  rit waar de sprinters wellicht aan hun trekken zullen komen", zegt koersdirecteur Rob Discart.

   

  Hierna volgen vertrouwde finishplaatsen, zoals Aalter, Sittard-Geleen (het Tom Dumoulin-park) en de slotetappe naar Geraardsbergen. "Wij houden ook nu weer vast aan ons vertrouwde concept, met een mix van vlakke ritten, een individiduele tijdrit en een geaccidenteerde etappe met enkele pittige hellingen. De BinckBank Tour is een etappekoers met voor elk wat wils."

   

  De organisatie neemt uiteraard ook tal van coronamaatregelen. "Onze rittenkoers is een grensoverschrijdende wielerwedstrijd. Wij moeten dus met diverse instanties en landen rekening houden. We volgen de richtlijnen van de desbetreffende instanties, zoals de KBWB, KNWU, UCI en anderen, nauwlettend op. Wij bekijken ook de meest recente ontwikkelingen van wat het coronavirus meebrengt."

   

  Alle start- en aankomstplaatsen gaven ondertussen groen licht aan de organisatoren. Er mag dus gekoerst worden in de diverse steden en gemeenten. "Daar zijn we hen bijzonder dankbaar voor", zegt Discart.

  Rittenschema 17e BinckBank Tour

  • 29/09 Blankenberge - Ardooie (151,7 km)

  • 30/09 Vlissingen (tijdrit 11 km)

  • 01/10 Philippine - Aalter (165,7 km)

  • 02/10 Riemst - Sittard-Geleen (195,4 km)

  • 03/10 Louvain-La-Neuve - Geraardsbergen (185 km)