Ga naar de inhoud

Francis "Ciske" Amuzu tekent bij in Anderlecht tot 2024

Anderlecht heeft weer een jong talent langer aan zich gebonden. Paars-wit gaf Francis Amuzu een nieuw contract tot 2024. Eerder lagen er ook al gelijkaardige contracten klaar voor Marco Kana en Killian Sardella. "Ik ben kampioen geweest bij de U17, U19 en U21, hopelijk dit seizoen met de A-ploeg."

Amuzu speelt sinds 2015 in de jeugdreeksen bij Anderlecht, maar ondertussen heeft de 20-jarige ook al 61 matchen in de Jupiler Pro League op zijn teller staan. En ook de komende seizoenen lijkt hij nog vaak in actie te zullen komen bij de ploeg uit de hoofdstad. Zijn contract, dat tot 2022 liep, wordt met twee jaar verlengd.

 

Anderlecht kondigde het nieuws van het nieuwe contract aan met een video op Twitter. Samen met ploegmaat Jeremy Doku rijdt hij al zingend naar de training. "Hij is een echte winger, snel en technisch", zegt Doku over zijn vriend "Ciske".

 

Amuzu: "Ik ben altijd kampioen geweest met Anderlecht. Bij de U17, de U19 en de U21, en hopelijk dit seizoen met de A-ploeg. Ik heb een contract getekend tot 2024. Ik ben heel blij, er is wederzijds vertrouwen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.