• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Witsel en Hazard moeten Schmelzer maanden missen na knieoperatie

  " "

  De ervaren linksback sukkelt al enkele seizoenen met blessures. Dit jaar speelde hij maar 7 competitieduels.

  Borussia Dortmund kan een hele tijd niet meer op zijn ervaren linksback Marcel Schmelzer rekenen. De 32-jarige Duitser onderging een knieoperatie en is volgens de club van Axel Witsel en Thorgan Hazard meerdere maanden buiten strijd.

  Schmelzer kwam door aanhoudend blessureleed de afgelopen seizoenen al weinig in actie voor de nummer 2 van de voorbije jaargang van de Bundesliga. Dit seizoen speelde hij in 7 competitiewedstrijden.

   

  Eind juni miste de verdediger de laatste 2 duels met knieklachten. Bijkomend onderzoek toonde aan dat een ingreep nodig was.

   

  Dotmund meldt dat Schmelzer "meerdere maanden" out is, maar verwacht hem voor het einde van 2020 weer op de velden. De Bundesliga hervat op 18 september, een week na de eerste ronde van de Duitse beker.