Schalke-speler Matondo excuseert zich voor het dragen van Dortmund-shirt

  Rabbi Matondo slaat mea culpa op Instagram.

  Gisteren was Schalke-speler Rabbi Matondo op de sociale media te zien in het shirt van Borussia Dortmund, de grote rivaal van Schalke 04. De 19-jarige Welshman bood vandaag zijn excuses aan op Instagram: "Het was niet de bedoeling om te kwetsen."

  Als speler van Schalke 04 een shirt van Dortmund aantrekken is geen slim idee. Sinds gisteren weet ook Rabbi Matondo dat.

   

  De actie van het Welshe talent lokte verontwaardigde reacties uit bij de supporters en het bestuur van Schalke. "We hebben hem duidelijk gemaakt dat dit niet kan", liet sportief directeur Jochen Schneider al weten.

   

  Via Instagram richtte Matondo zich tot de Schalke-fans. Hij stelt dat het "naïef" was het shirt van zijn goede vriend Jadon Sancho te dragen.

   

  "Ik wil me verontschuldigen bij iedereen die beledigd werd door mijn acties", aldus Matondo. "Ik ben heel triest en ontgoocheld in mezelf dat ik iedereen betrokken bij Schalke 04 teleurgesteld heb. (...) Het was absoluut niet de bedoeling te kwetsen."

   

  "Ik droeg het shirt omdat het van Jadon was, niet omdat het een Dortmund-shirt was", zegt de jonge Welshman, die in januari 2019 Manchester City verliet voor Schalke 04.

   

  "Ik dacht niet na over de gevolgen en over hoe van streek ik veel mensen zou brengen. Er is geen excuus voor mijn onvolwassenheid. Ik kan alleen maar beloven dat ik 100 procent toegewijd ben aan Schalke, en dat dat altijd al het geval was sinds ik bij de club terechtkwam."  

  Ik droeg het shirt omdat het van Jadon was, niet omdat het een Dortmund-shirt was.

  Rabbi Matondo

  Matondo fitneste gisteren in een shirt van Dortmund, de aartsrivaal van Schalke 04.