Inzet voor kinderen levert Marcus Rashford een eredoctoraat op

  Marcus Rashford

  De Universiteit van Manchester zal Marcus Rashford huldigen met een eredoctoraat voor van zijn inzet voor kinderen in nood.  De jonge aanvaller van Manchester United hielp tijdens de coronacrisis kinderen in armoede.

  Marcus Rashford had in juni nog via een open brief de politiek opgeroepen het initiatief waarbij etensbonnen beschikbaar gesteld worden voor de kinderen van arme gezinnen te verlengen. Premier Boris Johnson gaf al snel gehoor aan de oproep.

   

  De 22-jarige aanvaller van Manchester United krijgt de hoogste erkenning die de Universiteit van Manchester kan uitreiken. Hij treedt in de voetsporen van clublegendes Sir Alex Ferguson en Sir Bobby Charlton.   

   

  "We hebben nog een lange weg af te leggen in de strijd tegen kinderarmoede in dit land", reageerde Rashford. "Maar de erkenning van je stad krijgen toont aan dat we in de goede richting evolueren. Dit betekent veel."  

  Lees ook: