Ex-Giro-renner op 41-jarige leeftijd overleden na werkongeval

  Luis Oran Castañeda reed een jaar bij Vitalicio.

  De Colombiaanse oud-renner Luis Oran Castañeda is om het leven gekomen na een incident met een transportband. Castañeda was in 2000 prof bij Vitalicio en gold toen als een van de grote Colombiaanse talenten.

  De naam Luis Oran Castañeda doet misschien niet meteen een belletje rinkelen. De Colombiaan veroverde in 1999 de nationale beloftetitels op de weg en in het tijdrijden.

   

  In 2000 werd Castañeda prof bij de Spaanse formatie Vitalicio. Daar vond de jonge klimmer zijn landgenoten Victor Hugo Peña (ex-geletruidrager) en Ivan Parra terug.

   

  Castañeda reed in 2000 de Giro uit als 88e, op bijna 3 uur van roze trui Stefano Garzelli. In datzelfde jaar overleed de broer van Castañeda na een fietsongeluk.


  Na 1 jaar zat de profcarrière van Castañeda erop. Hij werkte de laatste jaren in een fabriek, waar gisteren het noodlot toesloeg. Castañeda overleefde een accident met een transportband niet.

   

  "Luis Oran Castañeda was een van de grootste talenten die ik ooit heb gezien", schrijft zijn rouwende oud-ploegmaat Victor Hugo Peña. 

  De vader van profrenner Restrepo was de trainer van Castañeda