Kim Clijsters triomfeert ook tegen Sofia Kenin, winnares Australian Open: "Goeie opslag"

  Clijsters won als eerste 5 games.

  Op de World Team Tennis in de VS blijft Kim Clijsters winnen. 2 dagen na haar zege tegen Bernarda Pera (WTA-60) ging vandaag Sofia Kenin (WTA-4) voor de bijl. Op dit toernooi wordt naar 5 games gespeeld: het werd 5-3 voor Clijsters.

  Kim Clijsters was op haar eigen opslag niet uit haar spel te brengen en schudde 4 aces uit haar mouw tegen de nummer 4 van de wereld.

  Toen Kenin in het 3e game 3 dubbele fouten maakte, pakte Clijsters die cadeautjes maar al te graag uit. Onze landgenote ging daarbij door de service van de Amerikaanse.

  Clijsters raasde door en gunde Kenin nog amper iets. Op haar eigen opslag tekende onze landgenote 2 keer voor een love game. 5-3 was de eindstand in een wedstrijd waarin naar 5 winnende games werd gespeeld.

   

  "Ik sloeg toch nog iets te veel directe fouten, dat is wat teleurstellend, maar mijn opslag draaide heel erg goed", zei Clijsters, die 79 procent eerste opslagen haalde, goed voor 93 procent winners. 

   

  "Mijn opslag maakte het grote verschil. Na die onnodige foutjes kon ik me snel weer concentreren en ging het op mijn eigen opslag meer dan prima."

   

  Clijsters won voor haar enkel ook in het gemengd dubbel aan de zijde van de Brit Neal Skupski. "Dat heeft me zeker geholpen. Ik voelde dat ik die service en return in een matchsituatie al in de vingers had."

   

  Eergisteren klopte Clijsters ook al de Amerikaanse Bernarda Pera in deze World Team Tennis, een ploegencompetitie in West-Virginia. (lees voort onder tweet)

  Clijsters is Speelster van de Match in New York-Philadelphia

  Aan de World Team Tennis doen 9 gemengde teams mee, Clijsters vormt samen met Sabine Lisicki, Kveta Peschke, Neal Skupski, Mardy Fish en Jack Sock New York Empire. Het toernooi duurt nog tot 2 augustus.

   

  Het team van Clijsters  won de ontmoeting met Philadelphia Freedoms uiteindelijk met 25-17. Onze 37-jarige landgenote werd uitgeroepen tot Speler van de Match. "Maar het was vooral een sterke teamprestatie", bleef ze bescheiden. Vandaag staat een duel met Orlando Storm op het menu met Tennys Sandgren en Danielle Collins als uithangborden.

  Beelden van de wedstrijd

  Bekijk hieronder de reactie van Clijsters: