Ook volgend seizoen krijgen teams 5 wissels per wedstrijd

  De IFAB (International Football Association Board) heeft de regel om 5 wissels per voetbalwedstrijd toe te staan verlengd tot de zomer van 2021. De regel werd begin mei ingevoerd om de corona-impact op te vangen op het veld.

  De regel om 5 wissels toe te staan per wedstrijd werd op 8 mei ingevoerd als gevolg van de coronacrisis. De wereldvoetbalbond FIFA stelde al voor om de regel tot eind seizoen 2021 in stand te houden, maar had nog groen licht nodig van de International Football Association Board (IFAB), die de spelregels beheert.

   

  En dat groen licht kwam er ook.  "De Raad van Bestuur van de IFAB heeft de mogelijkheid tot 5 wissels verlengd voor competities die eindigen voor 31 juli 2021 en voor internationale competities die in juli/augustus 2021 zijn gepland", aldus de IFAB in een verklaring.

   

  Ook op het EK van komend jaar bestaat dus de mogelijkheid van 5 wissels, al ligt daar de keuze bij de Europese Voetbalconfederatie UEFA, net zoals voor Champions League en Europa League.

   

  De keuze om deze regel ook effectief toe te passen in de competities blijft de individuele keuze van elke nationale voetbalbond zelf.

  De verklaring van de IFAB