• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Engelse transferperiode loopt vanaf eind juli en 10 weken lang

  Clubs uit de Premier League krijgen dit jaar nog 10 weken om transfers te doen. De Engelse transferperiode zal dit jaar tussen 27 juli en 5 oktober lopen. 

  De transferperiode in de Premier League zal 10 weken duren en op 5 oktober om 18 uur eindigen. De Premier League volgt op deze manier de aanwijzingen van de Europese voetbalfederatie UEFA, om het start- en eindpunt van de transferperiode, na de gevolgen van de coronacrisis, aan te passen.   

   

  Op 6 oktober valt voortaan de deadline om spelers in te schrijven voor de poulefase van Europese competities als de Champions League en Europa League.   

   

  Tijdens een tweede periode, tussen 5 en 16 oktober, kunnen Premier League-teams nog spelers uitwisselen met ploegen uit de English Football League (EFL), die clubs uit de Championship, League One en League Two groepeert. Tussen eersteklassers is dan geen transfer meer mogelijk.

  Meer nieuws over de transferregeling