Hazard is klaar voor titelwedstrijd, maar: "Of hij zal spelen, bezien we nog"

  Hazard sukkelde lang met een enkelblessure.

  In Spanje staat Real Madrid op een zucht van de 34e landstitel, de eerste in 3 jaar. De Madrilenen hebben daarvoor donderdagavond, op de voorlaatste speeldag in La Liga, nog een zege nodig tegen Villarreal, de nummer 5 in de stand. Mét Eden Hazard? "Hij voelt geen pijn meer", klinkt het bij coach Zidane.

  Zidane: "Het gaat beter met Hazard, hij heeft geen pijn meer"

  Sinds de hervatting van de competitie na de corona-onderbreking gaat het Real sportief voor de wind, met een indrukwekkende 27 op 27 op de tabellen. Daarmee namen ze de leidersplaats enkele weken geleden over van FC Barcelona, de Catalaanse aartsrivaal staat intussen al een tijdje op 4 punten.

   

  Na de onderbreking werd Eden Hazard klaargestoomd voor de titelstrijd, maar de Rode Duivel herviel al snel in zijn enkelblessure. Intussen traint Hazard wel voluit bij de Koninklijke.

   

  "Het gaat beter met hem", vertelde Zinédine Zidane tijdens het persmoment. "Hij voelt geen pijn meer en traint mee met de groep. Het belangrijkste is dat Eden zich goed voelt. Of hij donderdag ook zal spelen, zullen we dan wel zien."

   

  Voor de 48-jarige Zidane kan het de 11e prijs als trainer van Real worden, de 2e landstitel. "De spelers willen hier grootse dingen neerzetten. Als ze hier tekenen, weten ze waar ze terechtkomen: waar deze club voor staat, dat ze altijd wil winnen. Diezelfde ambitie die er altijd geweest is."

   

  "Toen we na de lockdown opnieuw begonnen te trainen, voelde ik meteen dat de spelers die drang naar succes hadden. Ik zag dat op training: ze bleven bijna allemaal langer om nog wat extra te werken. Dan geniet ik, al geniet ik eigenlijk van alles wat we hier dagelijks doen."