Bundesliga bezorgt clubs handleiding om weer fans in de stadions toe te laten

  Zien we binnenkort weer wat fans in de Duitse stadions?

  De Duitse Bundesliga heeft zijn clubs een handleiding bezorgd die hen toe moet laten om volgend seizoen weer fans in hun stadions te verwelkomen. De 36 clubs van eerste en tweede klasse kregen het document van 41 bladzijden in handen en ook de Duitse minister van Volksgezondheid kreeg een exemplaar.

  De Bundesliga hoopt om in het seizoen dat midden september van start gaat de stadions weer deels te kunnen vullen, maar beseft dat daarvoor strikte veiligheidsmaatregelen nodig zijn. Een "Gelbe Wand" zoals voordien zullen we zeker nog niet zien.

   

  Het ministerie van Volksgezondheid liet al weten dat social distancing sowieso nodig zal zijn, er geen staanplaatsen mogen zijn en alcohol verboden wordt.

   

  Union Berlijn liet eerder deze week weten dat het voor een vol stadium wil spelen door alle fans op het coronavirus te testen. De haalbaarheid daarvan lijkt klein.