Kim Clijsters viert voor het eerst sinds comeback

  Kim Clijsters (37) kreeg eindelijk een haalbare kaart voorgeschoteld: de Amerikaanse Bernarda Pera (WTA-60).

  Derde keer, goeie keer voor Kim Clijsters. Meer dan 4 maanden na haar comeback mocht ze voor het eerst haar handen in de lucht steken, zij het in een officieus toernooi. Onze 37-jarige landgenote klopte op de World Team Tennis in West-Virginia de Amerikaanse Bernarda Pera (WTA-60). In deze ploegencompetitie wordt naar 5 games gespeeld: het werd 5-2.

  Officiële WTA-toernooien zijn er nog niet, maar her en der worden toch toernooien ingericht om de tennissters klaar te stomen voor het vervolg van de tenniskalender, de US Open in het bijzonder. 

   

  Aan de World Team Tennis doen 9 gemengde teams mee, Clijsters vormt samen met Sabine Lisicki, Kveta Peschke, Neal Skupski, Mardy Fish en Jack Sock New York Empire. Clijsters had tot nu 2 meer dan verdienstelijke enkelpartijen achter de rug sinds haar comeback: half februari tegen Garbine Muguruza, toen WTA-16, en begin maart tegen Johanna Konta (WTA-15).

   

  Afgelopen nacht kreeg ze met Pera eindelijk eens een meer haalbare kaart voorgeschoteld. Haar begin was nog een beetje aarzelend: ze opende met een dubbele fout en keek tegen een 0-40 aan. Maar een ace later kwam haar diesel onder stoom en draaide ze de rollen nog helemaal om.

   

  Waar haar opslag tegen Muguruza en Konta nog durfde te haperen, zou het nu bij die ene dubbele fout blijven, terwijl ze zelf tot 3 aces kwam. Ze sloeg aan 74 procent eerste opslagen op. Pera kwam zelfs niet op het scorebord in Clijsters' resterende 3 opslaggames. Haar eerste break pakte ze bij 2-1, toen ze nota bene 40-0 achterstond. Met 4 punten op een rij en een geweldige forehand kwam ze 3-1 voor.

  Een dominante Clijsters ging voort op haar elan en haalde na 26 minuten de 5-2-zege binnen, toen Pera de bal buiten sloeg. Opdracht volbracht voor onze landgenote.

  Verlies in dubbelspel

  Aan de zijde van de Tsjechische Kveta Peschke (45 jaar! en net als Clijsters ex-nummer 1 in het dubbel) verloor ze even later wel het dubbelspel. Tegen Pera en Arina Rodionova werd het 5-3. In totaal kwam New York Empire 1 punt tekort tegen de Washington Kastles van Venus Williams: 21-20.

   

  Morgen neemt New York Empire het op tegen Philadephia Freedoms. Dat kan de Amerikaanse Australian Open-winnares Sofia Kenin, nummer 4 van de wereld, als speerpunt in stelling brengen.

   

  Clijsters maakte begin dit jaar een 2e comeback, maar speelde slechts 2 wedstrijden voor de coronapandemie haar 3e tenniscarrière onderbrak. De 4-voudige grandslamwinnares (US Open 2005, 2009 en 2010 en Australian Open 2011) speelde de World Team Tennis, die toe is aan zijn 45e editie, 2 keer eerder, in 2009 en 2010.

  Bekijk enkele mooie punten van de match: