Guardiola dolblij met FFP-beslissing, Klopp en Mourinho niet: "Schandalig"

  Jürgen Klopp en Pep Guardiola zijn vandaag even niet de beste vrienden.

  Manchester City kreeg gisteren van het Internationaal Sporttribunaal te horen dat het volgend seizoen tóch mag aantreden in de Champions League. "Het zou tof zijn als de kritiek nu zou verstommen, maar dat zal wel niet gebeuren", reageert Pep Guardiola een dag later op de persconferentie van City.

  Manchester City behaalde gisteren misschien wel de belangrijkste overwinning van het seizoen. "Ik ben ongelooflijk gelukkig met de beslissing van het TAS, die aantoont dat alles wat over City gezegd en geschreven is niet waar is", zegt Pep Guardiola.

   

  "Ik heb het vaker gezegd: als we iets misdaan hadden, zouden we de beslissing van de UEFA en het TAS zeker aanvaard hebben. Maar we mogen ons toch verdedigen als we het gevoel hebben dat we correct gehandeld hebben?"

   

  "Het zou tof zijn als de kritiek nu zou verstommen, maar dat zal wel niet gebeuren. Er is de voorbije jaren zoveel achter onze rug gefluisterd. Ik zou tegen die mensen willen zeggen: kijk ons recht in de ogen en bekamp ons op het veld als rivalen. Probeer ons op het veld te verslaan, dat is sport."

   

  Een van de dingen die gefluisterd werd, was dat Guardiola zelf zou opstappen mocht City geen Europees voetbal mogen spelen. "Mijn situatie is duidelijk en is niet veranderd: ik blijf bij City, met of zonder CL-voetbal. Sommige mensen vonden zelfs dat we naar de 4e klasse teruggezet hadden moeten worden. Dan was ik nog gebleven", zegt Guardiola, wiens contract nog een jaar doorloopt.

  Klopp: "Voetbal heeft geen goeie beurt gemaakt"

  Ook Jürgen Klopp en José Mourinho, de trainers van respectievelijk Liverpool en Tottenham, lieten op hun persconferentie hun licht schijnen op de uitspraak van het TAS. Dat deden ze beiden in hun bekende  stijl.

   

  "Als ik eerlijk ben, vind ik niet dat het voetbal gisteren een goeie beurt heeft gemaakt", zegt Klopp. "Ik vind de Financial Fair Play (FFP) een goed idee. Het is in het leven geroepen om de teams en de competities te beschermen. Ik hoop dat het blijft, omdat het de clubs grenzen oplegt."

   

  Maar Klopp eindigde wel met een kwinkslag: "Ik ben blij dat City volgend seizoen aan de CL mag deelnemen, want anders zouden ze 10 à 12 matchen minder spelen en zouden ze uitgeruster zijn voor de Premier League."

   

  Ook José Mourinho wond er geen doekjes om. "Het is een schandalige beslissing. Ik weet niet of City schuldig is of niet, maar als je onschuldig bent krijg je toch geen boete van 10 miljoen?"