Geplaagd Wigan vermorzelt Hull met monsterscore, maar levert het ook wat op?

  Wigan mocht 8x juichen tegen Hull.

  In de Engelse 2e klasse heeft Wigan de sloophamer bovengehaald tegen Hull City. De bezoekers kregen in het DW Stadium liefst 8 doelpunten om de oren. Maar of dat ook de redding betekent voor het geplaagde Wigan is nog maar de vraag.

  Wigan kampeert momenteel in de veilige middenmoot van de Championship, maar toch oogt de toekomst van de club erg onzeker. De club is onder curatele geplaatst, waardoor na het seizoen wellicht een puntenaftrek van -12 zal volgen.

   

  De club kan elk punt dus goed gebruiken en dat heeft degradatiekandidaat Hull City aan den lijve mogen ondervinden. Bij de rust stond er al 7-0 op het scorebord, na de thee deed de thuisploeg er nog eentje bij. Kieran Dowell nam 3 van de 8 goals voor zijn rekening.

   

  Dankzij de klinkende overwinning lijkt Wigan op dit ogenblik op sportief vlak verzekerd van een verlengd verblijf in de Championship. Zelfs met -12 blijft de club nét boven de degradatiestreep, met nog twee speeldagen voor de boeg. Toch blijft het voor de fans angstvallig afwachten wat de toekomst in petto heeft.

  Enkele statistieken over de opvallende wedstrijd: