Ga naar de inhoud

Cultspits wil feesten met Klopp na promotie naar Championship en krijgt zijn zin

De Britse aanvaller Adebayo Akinfenwa is een cultfiguur: 102 kg voor 1,85 m.

Adebayo Akinfenwa beleefde gisteren de avond van zijn leven: de 38-jarige flink uit de kluiten gewassen cultspits van Wycombe Wanderers - 102 kg voor 1,85m - promoveerde voor het eerst naar de Championship, de Engelse 2e klasse. Ook voor Wycombe was dat een primeur. Een emotionele Akinfenwa vroeg en kreeg felicitaties van Jürgen Klopp.

Akinfenwa kon met zijn vreugde geen blijf in een interview na de wedstrijd aan Sky Sports. Wycombe had net Oxford verslagen met 2-1 in de promotiefinale in een leeg Wembley. Hij bleef aan de interviewer maar vragen wat er juist gebeurd was: "Ik denk niet dat ze je achteraan hebben gehoord", riep hij.

 

"Laat me even kalmeren", zei hij dan. "Ik wil eerst God bedanken, want hij maakte het onmogelijke mogelijk. Vier jaar geleden was ik technisch werkloos, tot Wycombe me haalde. Ik voelde me gelukkig en gezegend dat de coach en de spelers in mij geloofden."

 

Akinfenwa, een grote fan van Liverpool, liet in volle feestroes plots de naam van Liverpool-coach Klopp vallen. "Hij is de enige persoon die me nu op WhatsApp mag lastigvallen, zodat we samen kunnen vieren!" En zo geschiedde. (lees voort)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Gefeliciteerd, big man!"

Later op de feestavond kreeg Akinfenwa een videoboodschap op WhatsApp van Klopp: "Hello, big man, gefeliciteerd", opende de Duitser. "Ik ben er zeker van dat je je hele leven al minstens een Championship-speler was en nu ben je daar eindelijk."

 

"Goed gedaan. Het was een geweldige overwinning. Ik zag de match, maar niet de interviews achteraf. Mijn spelers vertelden me dat je een WhatsApp wilde. Here we go. Ook in deze vreemde tijden hoop ik dat je gepast kan vieren."

 

 Akinfenwa was door het dolle heen. "Gekker kan het niet worden: de man, de mythe, de legende stuurde me een WhatsApp. Vandaag kan niet meer beter worden. Bedankt, Klopp."

 

Ook Virgil van Dijk, sterkhouder in de verdediging van Liverpool feliciteerde Akinfenwa. Met 10 competitiegoals, hij was zo medeclubtopschutter, had de Brit met Nigeriaanse roots zijn aandeel in de promotie.  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.