Staycation in Vlaanderen: "Je moet niet naar de Ardennen voor peddelplezier"

  Wie wil kajakken, kanoën of suppen op een Belgische rivier, denkt al snel aan de Lesse of de Semois in de Ardennen. Daar mag verandering in komen, dacht Sport Vlaanderen, want dichter bij huis heb je ook prachtige rivieren om aan peddelsport te doen. Het stelt daarom 4 gloednieuwe peddelroutes voor. Watertoerisme in eigen streek!

  VIDEO: Peddeltraject op de Demer voorgesteld

  Het is zomers heet, je wil naar buiten en je zoekt een sportieve manier om je te verfrissen. Het is een scenario waar we de volgende weken allemaal op hopen. Veel mensen vonden hun weg al naar de rivieren en plassen in hun buurt de afgelopen weken en dat wil de Vlaamse regering op een veilige manier ondersteunen. 

   

  Sport Vlaanderen heeft daarom 4 nieuwe peddelroutes opengesteld op Vlaamse rivieren. In het Waasland, de Kempen en twee in Vlaams-Brabant. Door onder meer start- en aanlegplaatsen te installeren en duidelijke borden te plaatsen, die de routes en afstanden aangeven, wordt het u gemakkelijk gemaakt. Het enige dat nog nodig is, is iets om te varen.

   

  "Je kan een boot of plank huren, maar het mag natuurlijk ook met je eigen bootje", zei Vlaamse minister van Sport Ben Weyts op de opening van de route op de Demer afgelopen zondag. "Het leuke is dat het sport en vertier is en tegelijk leer je soms natuur kennen die enkel vanop het water te ontdekken is."

   

  Het is de bedoeling van de Vlaamse regering om op termijn in elke provincie een pendelroute te openen en de routes met elkaar te verbinden, waar dat mogelijk is.

  Vakantie in eigen land

  De voorstelling van de nieuwe route op de Demer in Vlaams-Brabant, maakte het idee van"vakantie in eigen land" in elk geval een stuk aangenamer. Zon, water en natuur.

   

  "Als mensen willen kajakken bijvoorbeeld, denken ze meestal aan de Ardennen. Maar Vlaanderen heeft nu ook al 130km aan peddelroutes", zei minister Weyts.

   

  Wie er meer over wil weten, kan terecht op de website van Sport Vlaanderen.