• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Roel Moors vervangt bij Göttingen zijn opvolger bij Bamberg

  Roel Moors blijft aan de slag in Duitsland.

  Roel Moors blijft aan de slag in de Bundesliga.

  Roel Moors blijft aan de slag als coach in de Bundesliga basketbal. Na zijn ontslag bij Bamberg is hij opgevist bij reeksgenoot Göttingen. "Ik wil hier een competitief team bouwen en aantrekkelijk basketbal spelen", zegt Moors.

  Na zijn succesjaren bij de Antwerp Giants waagde Roel Moors vorige zomer de stap naar het buitenland. Het ambitieuze Bamberg winkelde gretig in Antwerpen, maar de verwachtingen van het ongeduldige bestuur werden niet ingelost.

   

  Na de coronabreak sneuvelde Bamberg in de kwartfinales van het Bundesliga-eindtoernooi, Moors moest prompt het gelag betalen. Maar lang heeft de Belg dus niet zonder werk gezeten, want Göttingen schotelde Moors een contract voor 2 seizoenen voor.

   

  Bij Göttingen, de club van Belgian Lion Elias Lasisi, volgt Moors de Nederlander Johan Roijakkers op, ironisch genoeg Moors' opvolger bij Bamberg. "Roel Moors maakte de beste indruk van alle kandidaten waarmee we gesproken hebben", klinkt het bij Göttingen.

   

  "In Antwerpen heeft Roel getoond dat hij een team kan bouwen en met een beperkt budget succes oogsten. Hij kan meer uit een groep halen. Wie zijn assistent wordt, is nog niet beslist. Die onderhandelingen zijn nog aan de gang."

   

  Moors zelf is gelukkig met zijn nieuwe werkgever. "De waarden van deze club passen bij mijn filosofie", zegt hij. "De club heeft uitstekende trainingsfaciliteiten en een toekomstplan. Mijn doel is om een competitief team te bouwen en aantrekkelijk basketbal te spelen."