• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen spuitende champagne, maar spuitende brandblusser voor Mick Schumacher

  Mick Schumacher heeft gisteren de finish van de sprintrace in de Formule 2 in Oostenrijk niet gehaald. Het was ironisch genoeg een brandblusapparaat dat zijn podiumkansen in rook deed opgaan. Tijdens de race spoot het apparaat plots de cockpit in. "Dit kan statistisch gezien een keer om de 10 jaar gebeuren", relativeerde Schumacher het incident achteraf.

  Schumacher reed gisterenochtend in derde positie toen zijn brandblusapparaat plots roet in het eten strooide. De Duitser moest zijn auto parkeren. "Het is jammer", schreef de jonge Schumacher na de race op Twitter. "Statistisch gezien kan het misschien een keer om de 10 jaar gebeuren dat het rubber van de banden tegen de kleine knop van de brandblusser vliegt. Bij mij gebeurde dat vandaag."

   

  Hij kon er ook al snel om lachen want hij retweette een grap van een van zijn fans. "Dit kan een iconische podiumviering worden", schreef die bij een bewerkte foto van Schumacher die in plaats van een fles champagne een brandblusser leegspuit op een podium.

  Mick Schumacher reageerde nuchter na zijn opgave en kon er zelfs al om lachen