Real en Barcelona krijgen volgend seizoen het gezelschap van Cadiz

  Deze club mag komend seizoen tegen Messi spelen.

  Cadiz CF is de eerste club die zeker is van promotie naar de Spaanse hoogste klasse. Het team uit Andalusië kan 2 speeldagen voor het einde van de competitie in de Segunda Division niet meer uit de top twee zakken.Het is van het seizoen 2005-2006 geleden dat de club in de Primera Division te bewonderen was.

  Cadiz mocht gisterenavond ondanks een nederlaag toch de promotie vieren. De kersverse eersteklasser verloor zaterdag zelf nog met 0-1 van Fuenlabrada, maar zag een dag later concurrent Real Zaragoza met 2-4 verliezen tegen Real Oviedo.   

   

  In het klassement leidt Cadiz zo na 40 speeldagen met 69 punten, 5 meer dan Huesca en 7 meer dan Zaragoza. Zo is de club als eerste zeker van promotie.

   

  Het is al 15 jaar geleden, van het seizoen 2005-2006, dat Cadiz in La Liga uitkwam. Toen bleef het verblijf in de Spaanse topklasse beperkt tot een jaar.