Trainer is streng voor Benteke na rode kaart: "Er zijn geen excuses"

  Roy Hodgson, de trainer van Christian Benteke bij Crystal Palace, heeft weinig begrip voor de rode kaart die de Rode Duivel gisteren nog na de match versierde. "Hij heeft spijt, maar ik kan dit niet goedpraten."

  Christian Benteke raakte gisteren na de nederlaag tegen Aston Villa betrokken bij een opstootje. De scheidsrechter zat nog niet in de kleedkamer en schoof de Belg een rood karton onder de neus. Daardoor mist hij de laatste wedstrijden van het seizoen.   

   

  "Er zijn geen excuses, daar komt het op neer", zei Roy Hodgson aan Sky Sports. "Er waren flink wat incidentjes tijdens de wedstrijd, maar dat zie je vaak en maakt deel uit van het voetbal. Je mag je er niet door laten provoceren om iets te doen waardoor je de rest van het seizoen niet meer kan voetballen."

   

  "Uiteraard hij heeft spijt, net als wij allemaal, maar jammer genoeg kan ik het niet goedpraten, hoezeer hij ook uitgedaagd werd of wat er ook gezegd is. Je weet dat wanneer je een tegenstander een trap geeft en de ref het ziet, je van het veld wordt gestuurd. Zo gaat het al lang in het voetbal. Het enige wat Christian nu kan doen, denk ik, is zich excuseren bij zijn ploeggenoten en zijn straf aanvaarden." 

   

  Volgens Hodgson mist de Rode Duivel zo een mooie kans om het seizoen op een goeie manier te beëindigen, nadat hij voor de coronabreak vaker dan hem lief was op de bank zat. "Het was voor hem een uitgelezen mogelijkheid om wedstrijden te spelen, en nu gaat hij die missen."