Doelman wordt tijdens rust van bank geplukt om in quarantaine te gaan

  Opvallend nieuws uit de Portugese eerste klasse. Daar werd de reservedoelman van Belenenses tijdens de match in quarantaine geplaatst. André Moreira deelde amper een week geleden een kamer met een andere besmette speler en mocht dus nog niet opnieuw in de wedstrijdkern zitten.

  In de eerste helft zat de Portugese doelman André Moreira nog op de bank, maar in de tweede helft was hij verdwenen. Hij moest het stadion verlaten om in quarantaine te gaan. "Bij de rust werd de speler gevraagd het terrein te verlaten op basis van een beslissing van de nationale gezondheidsinstantie en de arts", liet de Portugese bond weten.

   

  Moreira miste op 5 juli de vorige wedstrijd tegen FC Porto nadat de derde doelman van Belenenses, Joao Monteiro, positief had getest op het coronavirus. Volgens de Portugese pers deelden Monteiro en Moreira een kamer en Moreira had dus nauwelijks een week geleden nog contact met de besmette Monteiro.

   

  Op 8, 9 en 10 juli legde Moreira telkens een negatieve test af waarna hij groen licht kreeg van de profliga en Belenenses om in de selectie voor de match van zaterdag opgenomen te worden. Uiteindelijk werden ze teruggefloten, maar dat gebeurde dus pas tijdens de wedstrijd.