Boze Atalanta-coach: "Moeten we de armen van onze spelers afkappen?"

  Juventus-Atalanta eindigde gisteren op 2-2.

  Tegen Juventus incasseerde Atalanta gisteren 2 penaltygoals na licht handspel. "We moeten de regels op een andere manier beginnen te interpreteren", zegt Atalanta-coach Gian Piero Gasperini.

  Revelatie Atalanta leek gisteren op weg om leider Juventus een nederlaag aan te smeren. Maar 2 keer kreeg de ploeg van Timothy Castagne een strafschop tegen na handspel.

   

  De 1e strafschop kwam er nadat een voorzet van Paulo Dybala tegen de elleboog van Maarten de Roon beland was. Voor de 2e strafschop had Gonzalo Higuain tegen de hand van Luis Muriel getrapt. 

   

  "Dat zijn de regels, of toch op z'n minst in Italië", reageerde een mistevreden Gian Piero Gasperini, de coach van Atalanta.

   

  "Maar wat moeten we doen, de armen van de spelers afkappen? Het is niet de eerste keer dat daarvoor een penalty gefloten is. Is er ook maar 1 competitie waar die regel ook zo geïnterpreteerd wordt?"

   

  "We moeten de regels op een andere manier beginnen te interpreteren", zegt de Atalanta-coach.

  Is er ook maar 1 competitie buiten Italië waar die regel ook zo geïnterpreteerd wordt?

  Gian Piero Gasperini, coach van Atalanta

  Zonder strafschop(pen) was Atalanta met een zege tot op 6 punten genaderd van leider Juventus. "We hebben heel goed gespeeld tegen de leider. Ik ben blij over de prestatie, maar ontgoocheld over het resultaat."

   

  "Maar ook al hadden we gewonnen, Juventus kan de titel niet meer weggeven. Voor ons was dit een goede test voor de kwartfinales van de Champions League (tegen PSG), waarin we een goede indruk willen maken."

  Beelden van de tweede penaltyfout