Jack Charlton (broer van Bobby en wereldkampioen in 1966) is overleden

  Jack Charlton (links) met zijn broer Bobby Charlton (rechts).

  Jack Charlton is gisteren overleden op 85-jarige leeftijd. De oudere broer van Bobby Charlton speelde heel zijn carrière bij Leeds United, won de Wereldbeker met Engeland in 1966 en was ook bondscoach van Ierland.

  De 85-jarige Jack Charlton is de oudere broer van de legendarische Bobby Charlton en was al een tijdje ziek. Hij leed aan dementie en lymfeklierkanker.

   

  Charlton verzamelde roem als verdediger bij Leeds United en de Engelse nationale ploeg. Op het WK voetbal in 1966 klopte hij met Engeland West-Duitsland in de finale op Wembley.

   

  Heel zijn carrière verdedigde Charlton de kleuren van Leeds. Hij speelde liefst 773 matchen voor het team, waarin hij als verdediger 96 keer scoorde.

   

  Na zijn carriere als voetballer was Charlton coach van onder meer Middlesbrough, Sheffield Wednesday en Newcastle. Van 1986 tot en met 1996 was hij ook bondscoach van Ierland. 

   

  In de Premier League zullen alle wedstrijden dit weekend met een minuut stilte beginnen ter ere van Charlton. De spelers zullen ook een zwarte rouwband dragen.

  Charlton veroverde in 1966 de wereldtitel met Engeland

  VIDEO: Documentaire over Charlton als bondscoach van Ierland