Belgische zomermercato loopt in 2 fases en eindigt op 5 oktober

  De transferdeadline wordt verschoven, zodat clubs zich zeker kunnen versterken.

  De zomermercato zal er door de coronacrisis helemaal anders uitzien. De Belgische transfermarkt zal geopend zijn in 2 periodes: de eerste begint op 7 juli en eindigt op 31 augustus, het 2e deel loopt van 8 september tot 5 oktober. Dat maakte de Pro League vandaag bekend. 

  De Europese voetbalbond (UEFA) liet eerder al weten dat de transferdeadline wordt verschoven van 31 augustus naar 5 oktober. Zo krijgen clubs die matchen afwerken in de zomermaanden extra tijd om zich te versterken voor het volgende seizoen.

   

  In ons land moeten nog 2 wedstrijden met inzet afgwerkt worden: de return van de 1B-finale tussen OHL en Beerschot (2 augustus) en de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp (1 augustus). Het seizoen 2019-2020 eindigt dus pas op 2 augustus en dat heeft gevolgen voor de transfermarkt tijdens de zomermaanden.

   

  Traditioneel gaat de zomermercato op 15 juni van start, maar de aanvang wordt dus uitgesteld naar 7 juli. Op 31 augustus eindigt na 8 weken het eerste deel van de transferperiode.

   

  Het tweede luik duurt maar 4 weken en loopt van 8 september tot 5 oktober. Aan de wintermercato (4 januari tot 1 februari 2021) verandert in principe niets.