Red Bull en Racing Point zeggen allebei "nein" tegen Sebastian Vettel

  Waar ligt de toekomst van Sebastian Vettel? Bij zijn gezin of vindt de Duitser nog een team?

  De Formule 1-teams staan niet te springen om viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel (33) in huis te halen. Op een rentree bij Red Bull hoeft de Duitser niet te hopen. Racing Point laat weten dat ze geen plaats hebben. 

  Red Bull: "Vrees dat het definitief neen wordt"

  In de Formule 1 is momenteel een stoelendans aan de gang. Eerder deze week raakte bekend dat Fernando Alonso bij Renault Daniel Ricciardo opvolgt. De Australiër neemt op zijn beurt de plaats in van Carlos Sainz jr. bij McLaren, de Spanjaard gaat volgend seizoen in de Ferrari van Sebastian Vettel zitten.

   

  Waar gaat de Duitser heen? Niet naar Red Bull waar hij zijn 4 wereldtitels pakte. "We hebben het erover gehad", geeft teamchef Christian Horner toe aan Sky Sports, "maar we blijven achter onze rijders staan."

   

  "Max (Verstappen, red) en Alex (Albon, red) zijn onze toekomst. Jammer genoeg is er voorts geen plaats. Ik vrees dat het definitief neen wordt."

   

  "Sebastian weet dat", zegt Horner, die wel verbaasd is. "Het is erg ongewoon dat een 4-voudige wereldkampioen zonder zitje zit."

   

  Lees ook: Vettel solliciteert naar zitje bij Red Bull: "Zou geen neen zeggen"

  Max Verstappen en Alex Albon zijn onze toekomst. Jammer genoeg is er voorts geen plaats. Ik vrees dat het definitief neen wordt.

  Christian Horner

  Racing Point houdt vast aan Stroll en Pérez

  Ook Racing Point, de roze renstal met de Mercedes-motoren, heeft geen plaats voor Sebastian Vettel. Het team gaat voort met de Canadees Lance Stroll - de zoon van de eigenaar - en de Mexicaan Sergio Pérez. Beide coureurs hebben een langdurig contract bij de renstal die volgend jaar Aston Martin zal heten.

   

  Waar kan Vettel dan nog terecht? Bij Mercedes? Als het team blijft racen, kan hij een dodelijk duo vormen met huidig wereldkampioen Lewis Hamilton. Dat worden dan wel 2 hanen op één erf.

   

  AlphaTauri lijkt geen optie. Het satellietteam van Red Bull werkt vooral met jonge rijders.

   

  Alfa Romeo dan maar? Daar kan Vettel het zitje innemen van Kimi Räikkönen (40). Williams is er ook nog, maar die renstal holt al jaren achter de feiten aan.

  Lance en Lawrence Stroll.