Antwerp Giants debuteren in EuroCup tegen topteams en oude bekende

  De voorbije seizoenen speelden de Antwerp Giants in de Champions League (rechts op de foto herkent u Vincent Kesteloot).

  De Antwerp Giants kennen hun tegenstanders in de EuroCup. Bij hun allereerste deelname nemen ze het in groep C op tegen Lokomotiv Koeban, Morabanc Andorra, Lietkabelis, Virtus Bologna en AS Monaco. 

  De Giants zullen zich komend seizoen flink moeten inspannen in Europa, want hun tegenstanders kunnen mooie adelbrieven voorleggen. Het Italiaanse team Virtus Bologna won vorig jaar de finale van de Champions League in het Sportpaleis van Antwerpen, Andorra speelde dan weer de halve finales in de EuroCup.

   

  Ook Monaco en Koeban presteerden prima in het seizoen 2018-2019 van de EuroCup. Allebei wonnen ze hun groep, Koeban schopte het tot de kwartfinales.

   

  Lietkabelis uit Litouwen is een oude bekende voor de Antwerp Giants. Twee jaar terug zagen ze mekaar in de groepsfase van de Champions League. De Giants wonnen zowel in Litouwen (87-91) als in eigen huis (70-64). Later zou het team uit de havenstad de 3e plaats veroveren in de Final 4 voor eigen publiek.

  De EuroCup is op papier de op één na sterkste Europese competitie. De eerste wedstrijden vinden eind september plaats. De Antwerp Giants openen tegen Lokomotiv Koeban.

   

  Lees ook: Antwerp Giants: "Groepsfase overleven zou sterk zijn"