Atalanta-PSG en Leipzig-Atletico zijn affiches die al bekend zijn in CL

  In Nyon (Zwi) is vanmiddag geloot voor de kwartfinales van de Champions League. Twee affiches zijn al zeker: Leipzig-Atletico Madrid en Atalanta-PSG.  De overige twee duels zijn afhankelijk van de wedstrijden die nog gespeeld moeten worden in de 1/8e finales.

  Verslag loting eindfase Lissabon in het Journaal:

  De Champions Legue werd enkele maanden geleden gestaakt door het coronavirus tijdens de 1/8e finales van de Champions League. Daardoor was het peloton kwartfinalisten nog niet volledig bekend bij de loting voor de eindfase van het toernooi.

   

  Twee kwartfinales zijn na de loting wel al volledig bekend: RB Leipzig neemt het op tegen Atletico Madrid, de Italiaanse revelatie Atalanta treft de Franse kampioen PSG.

   

  De winnaar van het duel tussen Real Madrid en Manchester City neemt het op tegen de winnaar van Lyon en Juventus. City en Lyon hebben daar de beste papieren. City won de heenmatch in Madrid met 1-2. Lyon legde thuis Juventus over de knie met 1-0.

   

  De laatste kwartfinales gaan tussen de winnaars van Napoli-Barcelona en Chelsea-Bayern München. Bayern lijkt al een certitude voor de kwartfinales, na de 0-3 in Londen. De heenmatch tussen Napoli en Barcelona eindigde op 1-1.

   

  De resterende 1/8e finales worden op 7 en 8 augustus afgewerkt zonder publiek, hetzij op neutraal terrein, hetzij in het stadion van de thuisploeg. Vanaf de kwartfinales verhuist het Champions League-circus naar Lissabon voor het eindtoernooi. Er zijn geen heen- en terugmatchen meer, elke wedstrijd is vanaf dan beslissend. De finale is op 23 augustus in het Estádio da Luz.

    Kwartfinales Champions League
  KF 1 Real Madrid/Manchester City Olympique Lyon/Juventus 12-15/08
  KF 2 RB Leipzig Atletico Madrid 12-15/08
  KF 3 Napoli/Barcelona Chelsea/Bayern München 12-15/08
  KF 4 Atalanta PSG 12-15/08
  Halve finales Champions League
  winnaar KF 1 winnaar KF 3 18-19/08
  winnaar KF 2 winnaar KF 4 18-19/08