Antwerp moet Coopman missen met afgescheurde kruisband: "Hebben vervanger nodig"

  Sander Coopman zal het seizoensbegin zeker niet halen bij Antwerp. De middenvelder viel tijdens een oefenduel tegen Eupen geblesseerd uit en het verdict is hard: zijn voorste kruisband zou volledig afgescheurd zijn. Trainer Ivan Leko wil dan ook een extra speler. 

  Antwerp is bezig aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen en op de bekerfinale op 1 augustus tegen Club Brugge. Trainer Ivan Leko zal in die match niet kunnen rekenen op Sander Coopman. De middenvelder zal erg lang moeten revalideren.

   

  "Het is jammer", vertelde Leko over de blessure. "Zeker voor Sander zelf. Hij was erg gemotiveerd aan de voorbereiding begonnen en had het gevoel dat dit zijn seizoen zou worden. Voor de ploeg betekent dit dat we nog een extra speler nodig zullen hebben, zeker gezien het profiel van Sander."     

   

  Op de blessure van Coopman na stelt Leko dat de fysieke voorbereiding op het seizoen bij Antwerp goed verloopt. "Er zijn natuurlijk ook wel wat spelers met kleinere blessures, maar dat is normaal in deze fase. Ze moeten wennen aan een nieuwe manier van trainen, een nieuwe coach brengt altijd veranderingen met zich mee op het vlak van de intensiteit en de duur van de trainingen, de bewegingen die de spelers moeten maken en de ruimtes die ze moeten benutten. De spieren moeten zich daaraan aanpassen." 

   

  Intussen blijft er nog steeds onduidelijkheid over de start van de competitie. "De situatie van de competitie is voor elke coach een probleem, maar wij kunnen alleen maar hard blijven trainen. België heeft advocaten genoeg om er zich mee bezig te houden."