Indrukwekkend statement: Thierry Henry knielt 8 minuten en 46 seconden

  Thierry Henry steunt de Black Lives Matter-beweging.

  In de Major League Soccer heeft Montréal-coach Thierry Henry een krachtig signaal gegeven tegen racisme. De voormalige Franse aanvaller knielde 8 minuten en 46 seconden lang, een eerbetoon aan de door politiegeweld overleden Amerikaan George Floyd.

  Henry met eerbetoon aan George Floyd:

  8 minuten en 46 seconden. Zo lang drukte politieman Derek Chauvin met zijn knie op de nek van George Floyd. De Afro-Amerikaanse Floyd overleefde het niet, wat een wereldwijde storm van protest tegen racisme ontketende.

   

  De Black Lives Matter-beweging kreeg donderdagavond steun van Thierry Henry. De voormalige spits is nu aan de slag als coach van Montréal Impact in de Major League Soccer. Tijdens het duel met New England Revolution knielde de Fransman precies even lang als de doodsstrijd van Floyd duurde. "Veel meer uitleg is er niet nodig, denk ik", sprak Henry na afloop over zijn signaal.