Belgische toppers tennissen in eigen land: "Belangrijk voor start internationaal circuit"

Kimmer Coppejans speelt zijn 1e toernooi in 4 maanden in Wilrijk.

Geen grote internationale tennistoernooien op dit moment en dus nemen onze toppers het tegen elkaar op in ons land. David Goffin is er niet bij op het Belgian Circuit, wel de Belgische nummers 2 en 3 Kimmer Coppejans (ATP-154) en Ruben Bemelmans (ATP-215). “Het is heel fijn dat dit kan”, vindt Coppejans.

Eerste place to be is tennisclub Den Brandt in Wilrijk, de club van Daviscup- en Fed Cup-coach Johan Van Herck. Daar speelden Bemelmans en Coppejans hun 1e toernooi in 4 maanden.

 

“Dat die mannen hier spelen is goed voor het Belgische tennis en de Belgische toernooien”, zegt Van Herck. “Het is leuk dat de clubs die al jaren toernooien van dit niveau organiseren, nu iets terugkrijgen. Het is een win-winsituatie, want ook voor de spelers is het fijn om een officiële wedstrijd te spelen mét publiek en tegen spelers die ze niet kennen. Matchritme is ongelofelijk belangrijk.”


Kun je dit vergelijken met een topploeg in het voetbal die tegen een amateurclub speelt? “Nee, dat is overdreven. Ze gaan hier interessante wedstrijden hebben waarin ze tot het uiterste moeten gaan om te winnen.”


“Het is geleden van maart dat ze nog eens een match speelden. We weten ook niet of het internationale circuit effectief kan hervatten in augustus door de situatie in de VS. Het is voor hen dus een mooie afwisseling voor de trainingen. Hoe meer matchen ze kunnen spelen, hoe beter. Ze zullen klaar zijn als de toernooien weer beginnen.” (lees voort onder video)

“Leuk om het gevecht op de baan weer te voelen”

Voor Kimmer Coppejans zat het toernooi er wel al na 1 match op. “Het was zichtbaar dat het nodig is om weer matchen te spelen”, zegt Coppejans. “Ik heb een beetje spijt dat ik heb meegedaan, want ik was nog niet helemaal wedstrijdklaar. Toch was het leuk om het gevecht op de baan weer te voelen.”


“Als het internationale circuit weer begint, is het toch belangrijk dat je al wat wedstrijden in de benen hebt. Het is dus fijn dat we in België aan de slag kunnen op het Belgian Circuit. In andere landen zie je dat de internationale spelers ook matchen kunnen tennissen.”


“Ik heb me op zich geamuseerd en ben ook van plan om nog wat toernooien op Belgische bodem te spelen. Volgende week sta ik bijvoorbeeld ingeschreven in Schoten. Daarna moet ik nog kijken wat mijn planning wordt.”

Bekijk het verslag in het Journaal: