Jasper Philipsen: "Tadej Pogacar kan zeker meestrijden in finale Ronde van Vlaanderen"

  Philipsen en Pogacar zijn goede maatjes bij UAE Team Emirates.

  Woensdag geraakte bekend dat multitalent Tadej Pogacar voor het eerst te bewonderen zal zijn in de Ronde van Vlaanderen. "Tadej zal niet zomaar komen meerijden in de Ronde", zegt zijn ploegmaat Jasper Philipsen (UAE Team Emirates).

  Philipsen: "Stel me kandidaat voor het EK"

  Jasper Philipsen vertoeft momenteel op stage in de Sierra Nevada met een klein deel van de UAE-ploeg. 

   

  "De regels zijn strikt. We moeten elke dag aangeven of we mogelijke symptomen hebben of niet", zegt Philipsen. "Op training nemen we ook altijd een mondmasker mee voor het geval we onderweg ergens halt houden."

   

  Met de Scheldeprijs en Gent-Wevelgem rijdt de 22-jarige Philipsen dit najaar maar 2 klassiekers. "Daarna zal ik me focussen op de sprints in de Vuelta. Als het coronavirus natuurlijk geen roet in het eten gooit."

   

  Ook op het EK in Plouay zou Philipsen er graag bij zijn. "Ik heb in die regio nog gereden bij de jeugd. Plouay en omstreken ligt me heel goed."

   

  "Ik wil me graag kandidaat stellen voor de EK-selectie. Maar de plekjes zullen duur zijn. De renners die naar de Tour gaan, zullen dan al in hun uitstekende conditie verkeren. Ook bij die renners is er veel interesse om naar het EK te gaan."

   

  Vorig jaar kon Philipsen op het EK een gat net niet dichten toen de Italianen de koers deden losbarsten. "Dat was een chasse patate. Het zou mooi zijn als ik dat dit jaar kan goedmaken."

  EK 2019: Trentin en co trekken door, Philipsen geraakt er net niet bij

  "Pogacar moet Ronde van Vlaanderen zeker aankunnen"

  Opmerkelijk nieuws kwam er woensdag van Philipsens ploegmaat Tadej Pogacar. De Sloveense klimmer zal in het najaar voor het eerst meerijden in de Ronde van Vlaanderen.

   

  "Tadej moet dat zeker kunnen", zegt Philipsen, die zelf niet meedoet aan de Ronde. "Tadej kan goed in een peloton rijden en kan ook goed uit de voeten op kasseien."

   

  "Hij is een heel sterke renner. Ik denk niet dat hij zomaar de Ronde van Vlaanderen wil rijden. Hij heeft het zeker in zich om mee te strijden in de finale van de Ronde."

  Tadej is een heel sterke renner. Ik denk niet dat hij zomaar de Ronde van Vlaanderen wil rijden. 

  Jasper Philipsen
  Programma van Jasper Philipsen
  05-09/08 Ronde van Polen
  18-21/08 Ronde van de Limousin
  25/08 Bretagne Classic
  (26/08) (EK wielrennen)*
  29/08 Duivenkoers in Overijse
  30/08 Brussels Cycling Classic
  11/09 GP Québec
  13/09 GP Montréal
  29/09-03/10 BinckBank Tour
  06/10 Binche-Chimay-Binche
  11/10 Gent-Wevelgem
  14/10 Scheldeprijs
  20/10-08/11 Vuelta