Ligue 1 begint op 22 augustus met Marseille-Saint-Etienne

  Welke ploeg doorbreekt volgend seizoen de hegemonie van PSG?

  De Franse profliga (LFP) heeft vandaag de kalender voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt. De competitie trapt af met Marseille-Saint-Etienne op 22 augustus. Voor de eerste topper is het uitkijken naar speeldag 3 met PSG - Marseille.

  Het wordt een heet seizoensbegin voor Marseille, dat tweede eindigde in de stopgezette Ligue 1 vorig seizoen. Eerst is er de clash in en tegen PSG op de derde speeldag. De week erna ontvangen de jongens van coach André Vilas-Boas Rijsel en op speeldag 6 volgt de verplaatsing naar Lyon.

   

  De eerste speeldag in de Ligue 1 valt samen met de finale van de Champions League, op zondag 23 augustus, en die van de Europa League 2 dagen eerder. Daarom werd voorlopig nog geen officiële programmatie opgesteld.

   

  De openingsmatchen van PSG (tegen Metz) en Lyon (bij Montpellier) zullen worden uitgesteld, indien 1 van beide teams de finale haalt van het kampioenenbal.

  Eerste speeldag Ligue 1:

   

  Marseille - Saint-Etienne

  PSG - Metz

  Montpellier - Lyon

  Bordeaux - Nantes

  Dijon - Angers

  Rijsel - Rennes 

  Lorient - Strasbourg

  Monaco - Reims   

  Nice - Lens   

  Nîmes - Brest