Ga naar de inhoud

meest recent

Ligue 1 begint op 22 augustus met Marseille-Saint-Etienne

 do 9 juli 2020 20:05
Welke ploeg doorbreekt volgend seizoen de hegemonie van PSG?

De Franse profliga (LFP) heeft vandaag de kalender voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt. De competitie trapt af met Marseille-Saint-Etienne op 22 augustus. Voor de eerste topper is het uitkijken naar speeldag 3 met PSG - Marseille.

Het wordt een heet seizoensbegin voor Marseille, dat tweede eindigde in de stopgezette Ligue 1 vorig seizoen. Eerst is er de clash in en tegen PSG op de derde speeldag. De week erna ontvangen de jongens van coach André Vilas-Boas Rijsel en op speeldag 6 volgt de verplaatsing naar Lyon.

 

De eerste speeldag in de Ligue 1 valt samen met de finale van de Champions League, op zondag 23 augustus, en die van de Europa League 2 dagen eerder. Daarom werd voorlopig nog geen officiële programmatie opgesteld.

 

De openingsmatchen van PSG (tegen Metz) en Lyon (bij Montpellier) zullen worden uitgesteld, indien 1 van beide teams de finale haalt van het kampioenenbal.

Eerste speeldag Ligue 1:

 

Marseille - Saint-Etienne

PSG - Metz

Montpellier - Lyon

Bordeaux - Nantes

Dijon - Angers

Rijsel - Rennes 

Lorient - Strasbourg

Monaco - Reims   

Nice - Lens   

Nîmes - Brest

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.