WB-preses Dirk Huyck: "We zijn tevreden, 18 clubs is de enige mogelijke oplossing"

  Dirk Huyck sprak vandaag met Sporza.

  Het BAS oordeelde dat de beslissing om Waasland-Beveren te laten degraderen ongeldig is. Niemand weet hoe het nu verder moet en dus is het chaos troef. Bij Waasland-Beveren zijn ze uiteraard blij, maar ook voorzichtig. "Je bent enkel gerust als alles achter de rug is, maar er is nu een beter gevoel", zegt voorzitter Dirk Huyck.

  Chaos in het Belgisch voetbal:

  "Uiteraard zijn we tevreden met de beslissing van het BAS"

  "We moeten niet onder stoelen of banken steken dat we tevreden waren toen we de beslissing van het BAS vernamen", vertelt Dirk Huyck aan Sporza.

   

  "Vooral omdat de redenering in lijn ligt met wat wij vinden: dat niet één ploeg de dupe mag zijn van de stopzetting van de competitie door overmacht."

   

  "Feeststemming is er niet, dat is te vroeg. Ik hoop nog altijd dat er een oplossing kan gevonden worden waarbij geen enkele ploeg de pineut is. En voor mij is het heel duidelijk dat een competitie met 18 ploegen de enige juiste oplossing is."

   

  "Er lag op een bepaald moment ook echt een scenario op tafel om alle clubs te beschermen. Ik hoop dat de Pro League nu de goeie keuze maakt en dat we dit zo snel mogelijk achter ons kunnen laten."

   

  "Het is jammer dat er binnen het voetbal niet meer solidariteit is. Dat heeft natuurlijk te maken met geld en macht. Toch hoop ik dat de uitspraak van het BAS de koppen weer bij elkaar brengt."

  Hopelijk een oplossing waarbij geen enkele ploeg de pineut is.

  Dirk Huyck - Voorzitter Waasland-Beveren

  "Het geeft een beetje gemoedsrust en dat doet deugd"

  Wint Waasland-Beveren nu een veldslag of wint de club de oorlog? "Dat durf ik niet te zeggen. Ik ben geen advocaat, maar voorzitter. Voor mijn club en de supporters ben ik natuurlijk heel blij dat er weer hoop is."

   

  "Het maakt de voorbereiding niet makkelijker, want er is nog veel werk aan de winkel. We hebben dus veel zorgen binnen de club en hopen zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen."

   

  Is Huyck gerustgesteld? "Gerust kan je uiteraard alleen maar zijn als alles achter de rug is, maar ik heb wel een beter gevoel dan voor de beslissing van het BAS. Het geeft wel een beetje gemoedsrust en dat doet deugd." 

  "We hopen nu dat we zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen.

  Dirk Huyck - Voorzitter Waasland-Beveren

  Het interview met Dirk Huyck: