Chris Froome verlaat Team Ineos na dit seizoen voor Israel Start-Up Nation

  Aan het eind van dit seizoen zwaait Chris Froome Team Ineos vaarwel.

  Het is nu officieel: de toekomst van 4-voudig Tourwinnaar Chris Froome (35) ligt niet bij Team Ineos, maar vanaf 2021 wel bij Israel Start-Up Nation. Bij die ploeg wil hij zijn carrière ook afsluiten. "Wij konden hem niet de enige kopman laten zijn", klinkt het bij Ineos.

  Chris Froome ruilt Team Ineos voor Israel Start-Up Nation

  Israel Start-Up Nation verwelkomt Froome

  Er werd de voorbije weken duchtig gespeculeerd over de toekomst van Chris Froome. Bleef de Brit bij zijn huidige werkgever of zou hij andere oorden opzoeken? Het is het laatste geworden.

   

  Na 10 jaar bij Ineos (voordien Sky) en met eindzeges in alle grote rondes trekt Froome de deur achter zich dicht en kiest hij voor Israel Start-Up Nation, dat al een tijdje stevig aan zijn mouw trok. Hij tekent er voor 3 seizoenen.

   

  "Dit is een historisch moment", zegt Sylvan Adams, mede-eigenaar van het team. "We zijn enorm trots. Chris is de beste renner van zijn generatie. Hij zal de kopman zijn in de Tour en de grote rondes. We willen samen geschiedenis schrijven en zorgen dat Froome misschien wel aanschouwd zal worden als de beste renner ooit."

   

  Ook Froome is in de wolken: "Ik heb er enorm veel zin in om naar succes te blijven streven. De impact van Israel Start-Up Nation op de sport is aan het toenemen. Ik heb het gevoel dat we samen geweldige dingen kunnen bereiken."

  We willen samen geschiedenis schrijven.

  Brailsford: "Binnen Ineos kon Froome niet de enige kopman zijn"

  "Het contract van Froome loopt eind december af en we hebben beslist het niet te verlengen", licht Dave Brailsford, manager bij Team Ineos, toe.

   

  "Gezien zijn carrière, wil Froome de enige kopman zijn binnen een ploeg. Dat is begrijpelijk, maar kunnen wij hem binnen Team Ineos niet geven. Een andere ploeg wel en zo kunnen wij andere renners ook kansen geven."


  Froome: "Ik zal de herinneringen aan deze ploeg altijd blijven koesteren. Ik kijk uit naar nieuwe uitdagingen, maar het blijft eerst mijn doel om met Ineos voor de 5e keer te Tour te winnen.