Ben Hermans: "Dat ik voorlopig geen Tour rijd, heeft niets te maken met eenzaamheid"

  Ben Hermans wil nog hoge ogen gooien dit jaar.

  Ben Hermans (Israel Start-Up Nation) was normaal voorzien voor de Tour de France. "Maar op dit moment heb ik een alternatief programma, waarin ik meer mogelijkheden zie", zegt de klimmer, die uitkijkt naar de komst van Chris Froome.

  "Ik zie meer mogelijkheden in alternatief programma"

  "Geen Tour voor Ben Hermans omdat hij eenzaamheid vreest", verscheen er deze week in de Vlaamse media.

   

  "Ik zou die berichtgeving wel een beetje willen nuanceren", reageert Hermans daar zelf op. "Ik heb nooit gezegd dat het 100 procent zeker is dat ik de Tour niet zal rijden. Normaal gezien was het mijn plan om de Tour te rijden. Maar toen kwam mijn coach plots met een alternatief programma op de proppen."

   

  Dat programma bevat onder meer de Ronde van Lombardije, Tirreno-Adriatico, de Waalse klassiekers en de Vuelta. "Ik zie meer mogelijkheden in dat programma dan in een schema met daarin de Tour."

   

  "Na een grote ronde ben ik meestal redelijk uitgewrongen. Voor mij zou het dus moeilijk zijn om de Tour te combineren met de Waalse klassiekers. Daarom is de Vuelta als grote ronde ideaal dit jaar. Ik zal nu in elke koers kunnen starten met de ambitie om een resultaat te rijden."

  Het is nog altijd mogelijk dat ik word opgeroepen voor de Tour. Ik zou er dan geen probleem mee hebben om te veranderen van programma.

  Ben Hermans

  "Dat ik momenteel niet naar de Tour ga, heeft dus helemaal niets te maken met sociaal isolement of eenzaamheid", zegt Hermans.

   

  "Er zullen maatregelen zijn tijdens de Tour waardoor renners moeilijkheden zullen ondervinden op sociaal vlak. Maar ik zou daar tegen kunnen, omdat ik niet zo'n sociaal iemand ben."

   

  "Maar het is nog altijd mogelijk dat ik word opgeroepen voor de Tour. Ik zou er dan geen probleem mee hebben om te veranderen van programma."

  Ben Hermans won vorig jaar 5 keer, waaronder hier in de Tour of Utah.

  "Leuk dat onze ploeg iemand als Froome binnengehaald heeft"

  Volgend seizoen kan Hermans de Tour misschien in dienst rijden van Chris Froome. “Ik ben wel wat geschrokken dat onze ploeg Israel Start-Up Nation een ronderenner zoals Froome heeft kunnen aantrekken."

   

  "Het is natuurlijk enorm leuk dat zo’n renner bij ons in de ploeg komt rijden. Froome brengt een hele hoop ervaring met zich mee."

   

  Hermans zag Israel Start-Up Nation evolueren van een onbekend team naar een WorldTour-ploeg (met vanaf volgend jaar dus een Tour-winnaar).

   

  "Elk jaar zet onze ploeg stappen vooruit, qua ervaren renners, coaches, ploegleiders en soigneurs. Ervaren renners nemen ook sponsors met zich mee, dat hebben we dit jaar gemerkt met Nils Politt en André Greipel."

   

  "Ook ons materiaal heeft door die aanwinsten een enorme boost gekregen. Dat is dan weer heel goed voor het moreel van alle renners."

  Ons materiaal heeft door aanwinsten zoals Greipel en Politt een enorme boost gekregen. Dat is dan weer heel goed voor het moreel van alle renners.

  Ben Hermans