Zverev past voor demonstratietoernooi in Berlijn en kiest Ferrer als coach

  Alexander Zverev kwam de laatste tijd negatief in het nieuws door zijn deelname aan de Adria Tour, waar de coronamaatregelen niet gevolgd werden.

  Alexander Zverev heeft lessen getrokken uit de faliekant afgelopen Adria Tour. De Duitse tennisvedette besliste af te zeggen voor een demonstratietoernooi in Berlijn. Tegelijk bevestigde de nummer 7 van de wereld een samenwerking met ex-topper David Ferrer als coach.

  Zverev kreeg veel kritiek voor zijn deelname aan de Adria Tour, een reeks toernooien opgezet door Novak Djokovic waarbij de veiligheidsvoorschriften in de strijd tegen het nieuwe coronavirus massaal met de voeten werden getreden.

   

  Het event werd afgebroken nadat een rist spelers, onder wie Djokovic, positief testten. Zverev bleek niet besmet, maar beloofde niettemin in quarantaine te gaan. Toen kort daarna een video uitlekte waarop hij al dansend en feestend te zien was tussen een groep vrienden, kreeg hij opnieuw flink wat kritiek.

   

  De 23-jarige Zverev benadrukte vandaag dat ook zijn 3e coronatest een negatief resultaat opleverde. Voorlopig gaat hij niet opnieuw meedoen aan competitief tennis: "Ik heb beslist te blijven waar ik ben, te trainen met mijn team en momenteel niet deel te nemen aan evenementen."

   

  "Het is nooit prettig een kans te laten liggen om voor eigen volk te spelen, maar ik kom zeker terug", verklaarde Zverev op zijn sociale media.

   

  De Duitser bevestigde voorts dat hij een samenwerking op proef met David Ferrer is gestart. De Spanjaard zette vorig jaar een punt achter zijn carrière, na een nederlaag tegen Zverev in Madrid. De 2 trainen sinds maandag in Monte Carlo.