Ticketverkoop "historische editie" Roland Garros begint vandaag

  De Court Philippe Chartier heeft vanaf nu een schuifbaar dak.

  Vanaf vandaag kunnen leden van de Franse tennisclubs tickets bestellen voor Roland Garros. Over een week (vanaf 16 juli) kan iedereen een kaartje bemachtigen.

  Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het jaar, dat oorspronkelijk gepland stond voor eind mei, zal nu op 27 september beginnen. Als u er dit jaar nog bij wil zijn, kan u vanaf volgende week kaartjes kopen.

   

  De US Open zal achter gesloten deuren worden gespeeld, de French Open dus niet. De organisatie hoopt op een capaciteit van 50 à 60 procent. Iedereen kan (als de situatie zo blijft) maximaal vier tickets kopen. Die vier mensen zitten dan naast elkaar. Telkens wordt er één zitje vrijgelaten tussen de bubbels.

   

  Het dragen van een mondmasker wordt aangemoedigd. Wie zich verplaatst binnen het complex, zal verplicht worden om een masker te dragen.

  Sowieso een historische editie

  Als het evenement doorgaat, wordt het sowieso een historische editie, want voor het eerst is er ook op Roland Garros een dak boven de grootste baan, de Court Philippe Chatrier.

   

  Er is 400 miljoen euro geïnvesteerd in de accommodatie, geld van de Franse tennisbond. Ook als het regent, zal er dus getennist worden.

   

  En er is verlichting voorzien, aanvankelijk op de vier grootste banen maar omdat het toernooi zo laat op het seizoen wordt gehouden, is dat uitgebreid naar acht banen. Daar zal desnoods tot 23u gespeeld worden.