Carl Maes ruilt Kim Clijsters Academy voor tennis in Tenerife

  Carl Maes, haar vroegere tenniscoach, is de mentor van Kim Clijsters.

  De Kim Clijsters Academy slaat een nieuwe weg in en neemt afscheid van directeur Carl Maes. Dat heeft de Kim Clijsters Sports & Health Club vandaag officieel meegedeeld. "Na een interne evaluatie hebben we beslist om de samenwerking met Carl Maes stop te zetten." De voormalige tenniscoach van Clijsters gaat in een tennisacademie op Tenerife aan de slag.

  Carl Maes had de dagelijkse leiding in handen van de tennisacademie in Bree, die tennislessen aanbiedt op alle niveaus en talentvolle kinderen en jongeren probeert klaar te stomen voor competitietennis, nationaal of internationaal.

   

  "De werking van de academy zal in de komende weken grondig worden geëvalueerd en worden besproken met kandidaten die de leiding ervan op zich willen nemen", luidt het in een kort persbericht.

   

  "Ondertussen wordt de continuïteit verzekerd door een aantal ervaren trainers en coaches die al jaren bij de sportieve werking van de academy betrokken zijn."

   

  De KC Sports and Health Club, die Clijsters na haar actieve carrière meteen oprichtte, blijft wel haar oorspronkelijke idee en filosofie behouden: "een sportclub waar de hele familie terechtkan voor sport, beweging en ontspanning".

   

  Naast een academie biedt het centrum intussen onderdak aan een tennisclub, een padelclub, een sportbar met restaurant, yoga en een fysiopraktijk. "Al deze activiteiten worden in hun bestaande vorm verdergezet", benadrukken de eigenaars Kim Clijsters en Bob Verbeeck.

  Mentor van Clijsters kiest voor Spaanse zon

  Carl Maes is de vroegere tenniscoach van Kim Clijsters en nog steeds haar mentor. Hij adviseerde haar bij haar comeback eerder dit jaar op 36-jarige leeftijd. Maes kiest voor een nieuw tennisavontuur onder de Spaanse zon in een academie in Tenerife.