Kubica kruipt opnieuw in F1-bolide (voor eerste vrije training)

  Robert Kubica keert voor een derde keer terug in de Formule 1. De Pool van 35 jaar mag vrijdag de eerste vrije training voor Alfa Romeo op het circuit van Steiermark voor zijn rekening nemen. Antonio Giovinazzi neemt wel de rest van het raceweekend voor zijn rekening.

  Vrijdag zal Robert Kubica de eerste training van de tweede GP van het seizoen rijden. Hij neemt het stuur over van Antonio Giovanazzi, die samen met Kimi Räikkonen de vaste rijder bij Alfa Romeo vormt.

   

  Kubica wist met dank aan een persoonlijke sponsor als reserverijder binnen te komen bij Alfa Romeo dit seizoen. Tijdens de winterse testdagen in Barcelona mocht hij al twee keer het circuit op en nu krijgt Kubica ook tijdens een raceweekeinde weer een kans.

   

  Kubica maakte vorig jaar bij Williams zijn rentree in de Formule 1, nadat hij in 2011 een ernstig ongeval had gehad tijdens een rally. De racecarrière van de Pool leek voorbij, maar na een lange revalidatie en ondanks een fysieke beperking aan zijn rechterarm en -hand keerde hij terug.

   

  Kubica reed in de auto van Williams voortdurend in de achterhoede en zijn contract werd niet verlengd.