Een half miljard dollar in 10 jaar: NFL-ster Mahomes tekent lucratiefste sportcontract ooit

  Quarterback Patrick Mahomes won in februari de Super Bowl met de Kansas City Chiefs.

  Patrick Mahomes, de quarterback van de Kansas City Chiefs, heeft gisteren zijn krabbel gezet onder het meest lucratieve contract ooit in de sportgeschiedenis. Naar verluidt zou de 24-jarige Texaan met zijn nieuwe contract 503 miljoen dollar kunnen opstrijken.

  Mahomes verlengde gisteren zijn contract bij de Chiefs met maar liefst 10 jaar.  Zijn huidige contract loopt eind volgend jaar af, waardoor hij bij de club blijft tot 2031.

   

  In de komende 12 jaar zal hij 477,6 miljoen dollar (422 miljoen euro) verdienen. Met extra bonussen kan die som oplopen tot 503 miljoen dollar (445 miljoen euro).

   

  Het is de eerste sportdeal die een half miljard dollar overschrijdt. Daarmee steekt Mahomes het meest winstgevende contract in de sportgeschiedenis op zak. 

   

  De spelverdeler van de Chiefs doet beter dan baseballer Mike Trout, die vorig jaar een contract tekende bij de Los Angeles Angels ter waarde van 430 miljoen dollar (380 miljoen euro).

   

  "Mahomes is een cruciale factor voor ons succes. We zijn dan ook ontzettend blij dat hij nog lang de quarterback van de Kansas City Chiefs zal zijn", vertelde Brett Veach, de algemeen manager van Kansas City.

   

  De jonge Amerikaan wordt gezien als een van de grootste talenten in de NFL. In 2018 werd hij in zijn tweede jaar MVP van het reguliere seizoen en in februari loodste hij de Chiefs naar een tweede Super Bowl-titel, de eerste dateerde van 50 jaar geleden.