Alexis Saelemaekers groeit bij AC Milan: "Hij past perfect in hun filosofie"

  Alexis Saelemaekers stond afgelopen weekend voor het eerst in de Milanese basis.

  Alexis Saelemaekers (21) is sinds vorige week officieel eigendom van AC Milan. De Italiaanse club zette de huurovereenkomst met het jeugdproduct van Anderlecht om in een definitieve overeenkomst. Geloven ze in de Italiaanse modestad zo hard in de Belgische jeugdinternational? Ja, bevestigen ze bij La Gazzetta dello Sport.

  De wittebroodsweken van Alexis Saelemaekers bij Milan stelden niet veel voor. De rechtermiddenvelder moest zich aanvankelijk tevreden stellen met een tweetal korte invalbeurten en viel enkele keren buiten de selectie.

   

  Maar de hervatting van de Serie A na de coronabreak heeft ook Saelemaekers gelanceerd. De speelminuten zijn een stukje uitgebreider en zaterdag zat er zelfs een eerste basisplaats in op het veld van Lazio Roma.

   

  "Of corona Saelemaekers gelanceerd heeft bij Milan? Neen, dat zou ik toch niet durven te zeggen", stelt Marco Pasotto, die Milan voor La Gazzetta dello Sport volgt.

   

  "Corona heeft het voetbal een tijdje bevroren. Voor een jonge speler die nog maar net bij een nieuwe club speelt, is dat eigenlijk nefast. Maar Alexis speelt de jongste weken wel en dat bewijst dat hij intelligent is."

   

  "Hij toont persoonlijkheid op het veld. Tijdens zijn speeltijd onderneemt hij acties, ook al maakte Zlatan Ibrahimovic zich af en toe boos. Maar hij wil zijn verantwoordelijkheid nemen en onderneemt iets. Als hij ruimte ziet, trapt hij."

  "Hij is snel, maar moet meer met zijn kopje spelen"

  Volgens de Milan-watcher zit er wel muziek in Alexis Saelemaekers.

   

  "Ik zie nog een groot pluspunt: hij is snel en vooral explosief. Laat hem uit stilstand vertrekken en hij is meteen weg. Dat valt wel op."

   

  "Maar er zijn natuurlijk ook werkpunten, vooral met de bal aan de voet."

   

  "Hij moet minder op instinct spelen, meer met zijn kopje. Soms vecht hij met de bal en moet hij rustiger zijn met de bal aan de voet. En ook zijn voorzetten waaien soms ver weg van hun bestemming."

  Saelemaekers blijft in de Serie A spelen.

  "Milan moet door rode rekeningen inzetten op jonge gasten"

  Plusjes en minnetjes, maar Alexis Saelemaekers werd wel definitief door Milan aangetrokken en tekende tot 2024.

   

  "Dat was in se verrassend omdat hij tot dusver amper gespeeld had", legt Marco Pasotto uit. "Maar anderzijds kun je makkelijk verklaren waarom Milan dit doet."

   

  "Hij is jong, het is een talent, een jongen met vooruitzichten. En hij heeft, zeker naar Milanese normen, niet te veel gekost. Het correspondeert met de identikit die Milan voor ogen heeft."

   

  "De financiële rekeningen van Milan gingen de voorbije jaren fors in het rood. Die ogen nu al iets beter, maar als Milan in de Europa League komt, dan zal de UEFA de boekhouding serieus bestuderen."

   

  "Milan kan dus geen grote uitgaven doen. Het moet inzetten op jonge gasten. Je betaalt niet te veel voor hen, je laat hen rijpen bij je club en je kunt hen dan later verkopen met een meerwaarde. Saelemaekers past perfect in die filosofie."

  Milan kan geen grote uitgaven doen. Het moet inzetten op jonge gasten. Je betaalt niet te veel voor hen, je laat hen rijpen bij je club en je kunt hen dan later verkopen met een meerwaarde

  Gazzetta-watcher Marco Pasotto

  "Ook al moest believer Boban vertrekken: dat verandert niets"

  Milan gelooft dus dat het een meerwaarde kan creëren bij Saelemaekers? "Ja, vooral technisch directeur Zvonimir Boban was een grote voorstander."

   

  "Hij zei enkele maanden geleden nog in onze krant dat Saelemaekers ons niet zou ontgoochelen en dat we nog veel van hem zouden horen."


  "Intussen is Boban moeten vertrekken bij de club, maar dat verandert niets aan de situatie. De gedachte van Milan is onveranderd: inzetten op jonge spelers, omdat het nu even moet."


  "En ik geloof zelf ook wel in de toekomst van Alexis bij deze club", besluit de Gazzetta-watcher.

   

  "Hij kan zeker nog verbeteren, maar afgelopen weekend dwong hij met zijn voorzet een penalty af en de match voordien veroorzaakte hij een owngoal van SPAL. Hij zal zeker nog kansen krijgen om zich te bewijzen."