Williams geeft Britse autocoureur Aitken kans in Formule 1

  Aitken neemt voor een dag het zitje van zijn landgenoot George Russell in.

  De Britse autocoureur Jack Aitken mag vrijdag zijn debuut maken in de Formule 1. Aitken kruipt tijdens de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Steiermark in Oostenrijk in een van de auto's van Williams. De 24-jarige Brit neemt het stuur over van zijn landgenoot George Russell.

  Aitken mocht vorig jaar al eens testwerk doen voor het Formule 1-team van Renault. Sinds dit jaar zit hij in het opleidingsprogramma van Williams. Hij krijgt vrijdag de kans om zich te bewijzen.

   

  "Jack heeft hard gewerkt met onze ingenieurs. We kijken ernaar uit om met hem op het circuit aan de slag te gaan", zegt Dave Robson, één van de teambazen bij Williams.   

   

  Aitken rijdt doorgaans in de Formule 2 bij Campos Racing. Afgelopen weekend wist hij één punt te pakken in de openingsraces van het seizoen in Oostenrijk.

   

  Komend weekend racen de rijders uit de Formule 1, 2 en 3 weer over de Red Bull Ring in Spielberg. Russell viel zondag uit, zijn debuterende teamgenoot Nicholas Latifi eindigde net buiten de punten (elfde).  

  Aitken (l.) met Daniel Ricciardo in zijn testperiode bij Renault.