Trump wil excuses horen van Bubba Wallace, Nascar-rijder reageert

  "Bubba" Wallace liet zijn stem horen in het racismedebat.

  Donald Trump vindt dat Nascar-piloot Darrell "Bubba" Wallace zich moet verontschuldigen. "Het heeft geleid tot de laagste kijkcijfers ooit", denkt de Amerikaanse president foutief. Wallace reageert op zijn manier: "Liefde haalt het altijd van haat."

  De Afro-Amerikaan "Bubba" Wallace is een van de rijders in het populaire Nascar-kampioenschap. Een strop die in zijn pitbox gevonden werd, zorgde voor veel ophef, maar dat zou een misverstand geweest zijn.

   

  De Amerikaanse president Donald Trump wacht op excuses van de 26-jarige autocoureur. "Bood Bubba Wallace zijn excuses aan aan alle Nascar-piloten en -officials die hem te hulp kwamen en hem steunden, bereid waren alles op te offeren voor hem, terwijl het gewoon weer om een hoax ging?", vraagt de Amerikaanse president zich op Twitter af.

   

  "Dat en de beslissing over de vlaggen hebben geleid tot de laagste kijkcijfers ooit! "

   

  (lees voort onder de tweet)

  Trumps bewering dat de kijkcijfers voor de Nascar nooit zo laag waren, klopt niet. Volgens Speedsport lagen de cijfers net 30 procent hoger dan vorig jaar.

  Wallace reageert: "Liefde wint"

  Wallace heeft snel gereageerd. "Liefde is aangeboren, haat aangeleerd", stelt de autocoureur. "Zelfs als de president haat verspreidt, zal de liefde winnen."

  Strop was "garagedeurtrekkoord"

  Met "de beslissing over de vlaggen" doelt Donald Trump op het verbod op de confederatievlag tijdens de Nascar-races. Dat verbod kwam er half juni, na de landelijke protesten tegen racisme en politiegeweld tegen zwarten. Wallace had eerder een dergelijk verbod bepleit. De vlag is in de ogen van veel Amerikanen een symbool van racisme.

   

  De strop die in de pitbox van Wallace gevonden werd, bleek als garagedeurtrekkoord gebruikt te worden en hing of lag er al sinds het najaar van 2019. Wallace zelf kreeg de strop overigens nooit onder ogen. Hij werd gevonden door zijn teamleden, die er een racistische bedreiging in zagen en er onmiddellijk mee naar de leiding van de Nascar stapten.

  Trump gaat voort: "Teams willen politiek correct zijn"

  Donald Trump laat zich niet alleen horen over autosport, hij geeft ook zijn mening over de Amerikaanse teamsporten. De president begrijpt niet dat de Washington Redskins (football) en de Cleveland Indians (baseball) eraan denken om hun naam te veranderen.

   

  "Ze hebben zichzelf zo genoemd om kracht uit te stralen", stelt Trump. "En nu gaan ze de politiek correcte toer op", zucht hij.

  Heten de Washington Redskins binnenkort anders?