Sebastiaan Bornauw na debuutjaar: "Ik voel me thuis in de Bundesliga"

  Met de Duitse bekerfinale van zaterdag is het doek gevallen over de Duitse voetbaljaargang. Een editie met een coronarandje, maar Duitsland is er wel in geslaagd om het seizoen uit te spelen. "Met een goeie discipline is het mogelijk", stelt Sebastiaan Bornauw.

  Het leek enkele maanden geleden volstrekt ondenkbaar, maar de Bundesliga is er toch in geslaagd om het hele seizoen in te blikken.

   

  "Het is zeer goed verlopen en ik had ook niet anders verwacht", vertelt FC Keulen-verdediger Sebastiaan Bornauw (21).

   

  "De liefde voor de sport is hier zo groot en met een goeie discipline is het mogelijk. Duitsland heeft het voorbeeld gegeven aan de andere landen en wij waren heel blij dat we het seizoen hebben kunnen afmaken."

   

  "Alles was goed georganiseerd. We hadden per week twee coronatesten en we waren afgesloten van het gewone leven. Dat blijft natuurlijk een grote verantwoordelijkheid voor de spelers en dus moet je chapeau zeggen aan de spelers en de teams."

   

  "Ik denk dat er na de 2e speeldag geen coronageval meer geweest is. Dat wil zeggen dat de spelers zich thuis bijna opgesloten hebben", vertelt Bornauw, die bij Keulen ook geconfronteerd werd met enkele gevallen in de eerste weken van de heropstart.

   

  "We werden toen bijna dagelijks getest. Dan heb je snel een gevoel van controle en ben je gerustgeteld. Daarom heb ik ook toen nooit schrik gehad."

  Sebastiaan Bornauw begon nog bij Anderlecht aan het seizoen.

  "Ik moet nog veel bijleren, maar ik ben wel tevreden"

  Voor Sebastiaan Bornauw zit zijn debuutjaar in Duitsland erop. Keulen eindigde op de 14e stek.

   

  "Ik moet nog veel bijleren, maar ik ben wel tevreden", oordeelt Bornauw. "Je zag op sommige momenten dat het sneller gaat, maar mijn seizoen was goed en ik hoop volgend jaar te groeien."

   

  "Ik moet nog vooruitgang boeken in het maken van keuzes. De toppers hebben hun keuze vaak al gemaakt nog voor een actie begint. In een fractie van een seconde kan je soms een betere beslissing nemen."

   

  Bornauw scoorde dit seizoen ook 6 keer. "Ik voel me thuis in de Bundesliga en bij deze club. Mijn eerste match hier was een kippenvelmoment, meteen thuis tegen Dortmund. Als je dan voor het eerst uit de spelerstunnel stapt, is dat toch speciaal."